2410256421 | info@efeel.gr

Ε.Φ.Ε.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΦΕΕΛ

Η ΕΦΕΕΛ είναι από τις αρχαιότερες ενώσεις στην Ελλάδα αν όχι η αρχαιότερη ιδρυθείσα στις 24 Φεβρουαρίου του 1987 με την υπ’ αριθμόν 22/1987 πράξη του Πολυμελές Πρωτοδικείου Λάρισας , έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο προς όφελος πάντα του μάχιμου Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Οι επιδιώξεις και ο σκοπός της Ένωσης είναι η καταξίωση και προπάντων η κατοχύρωση του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού καθιστώντας τον, στο κέντρο της Λογιστικής και Φορολογικής επιστήμης. Επίσης σκοπός της, είναι η κατοχύρωση των δίκαιων αιτημάτων που χρόνια τώρα ταλανίζουν τον κλάδο.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών είναι η μαζική συσπείρωση των συναδέλφων του Ν. Λάρισας στην ΕΦΕΕΛ, διότι μόνο μέσα από την μαζικότερη συμμετοχή οι Ενώσεις αποκτούν δύναμη στην φωνή της διαπραγμάτευσης τους με κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών.

Η ΕΦΕΕΛ εκπροσωπώντας μάχιμους Λογιστές- Φοροτεχνικούς (Αδειούχους Ελεύθερους Επαγγελματίες) ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και αγωνίζεται για την αναβάθμιση του κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Από αυτή την ιστοσελίδα, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου (επιστολές, υπομνήματα, συναντήσεις με Φορείς, το Υ.Ο.Ο. κ.τ.λ.), να συμμετέχετε σε επίκαιρα φορολογικά σεμινάρια με τους καλύτερους εισηγητές του χώρου της Λογιστικής και Φορολογικής Επιστήμης.

Δημιουργήσαμε μία δυναμική ιστοσελίδα με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για να κάνουμε την επικοινωνία με τα μέλη ευκολότερη.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΕΕΛ

Ως βασική μου στόχευση θέτω την περαιτέρω θεσμική κατοχύρωση και ενδυνάμωση του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Εάν η πολιτεία θέλει να προστατεύσει – αυξήσει τα δημόσια έσοδά της πρέπει να φροντίσει για την ανεξαρτησία των Λογιστών – Φοροτεχνικών στα πρότυπα των ελεγκτών. Με ευθύνη της πολιτείας παραμένουν ανοιχτά σημαντικά θέματα του κλάδου, από την έναρξη εργασιών στη Δ.Ο.Υ., έως τον πειθαρχικό έλεγχο. Επίσης μία από τις βασικές προτεραιότητες είναι να αυξηθεί η δύναμη του Συλλόγου. Αυτή τη στιγμή η ΕΦΕΕΛ απαριθμεί 260 μέλη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, ότι με την εγγραφή τους στην ΕΦΕΕΛ δυναμώνει η φωνή τους για τη δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου μας. Επίσης δυναμώνοντας οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα, δυναμώνει και η ομοσπονδία μας η ΠΟΦΕΕ, έχοντας ακόμα μεγαλύτερη διαπραγματευτική φωνή.

α) Να δοθεί το αυτονόητο δικαίωμα στον Λογιστή – Φοροτεχνικό να μπορεί να ασθενήσει, να δοθεί το δικαίωμα στη γυναίκα Λογίστρια – Φοροτεχνικό να εγκυμονήσει και όχι να αποτελούν έρμαια λήξεων υποχρεώσεων. Είναι αδιανόητο να παραμένει ένα τέτοιο θέμα άλυτο. Το αυτονόητο για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό, θα πρέπει να ισχύει και για τον Κλάδο μας.

β) Ως Κλάδος είμαστε μέχρι και τον Αύγουστο, στις επάλξεις χωρίς μία μέρα ξεκούρασης, ζητούμε από τώρα και στο εξής ο μήνας Αύγουστος να είναι κενός από καταληκτικές ημερομηνίες και υποχρεώσεις για τους Φοροτεχνικούς – Λογιστές, όπως είναι για τους περισσότερους επιστήμονες επαγγελματίες (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, κλπ.).

γ) Η υπογραφή από πιστοποιημένο Λογιστή – Φοροτεχνικό και ο μηδενισμός των ορίων του άρθρου 38 του 2873/2000 (σημ. προηγούμενη κυβέρνηση είχε κατεβάσει το όριο από τις 100.000€ στις 50.000€), αν πραγματικά επιθυμείτε τον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Είναι τα πιο φλέγοντα από τα ζητήματα του πλαισίου διεκδικήσεων του κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών.
Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς τους συναδέλφους μου, είναι η δέσμευσή μου ότι θα κάνω τα μέγιστα για την προάσπιση των συμφερόντων του επαγγέλματός μας και ότι θα είμαστε μαζί και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Κλείνοντας, κάνω κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που δεν είναι γραμμένοι στην ΕΦΕΕΛ, να σπεύσουν να εγγραφούν για μία ΕΦΕΕΛ δυνατή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 70 – 3ος ΟΡΟΦΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ

Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.

Παπαναστασίου 70 - 3ος Όροφος

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ - Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.